De inschrijving is geopend

Dagvoorzitters

Farida Barki


Farida Barki is redacteur en taaltrainer bij Wablieft in België. Ze ondersteunt overheden en organisaties om duidelijke teksten te schrijven, onder andere voor laaggeletterde en anderstalige lezers. Geregeld blogt ze enthousiast over alles wat met duidelijke taal te maken heeft.

Sinds december 2023 is ze lid van de Raad van Bestuur van Plain Language Association International (PLAIN) en ijvert ze wereldwijd voor duidelijke taal. PLAIN is de internationale vereniging voor professionals in duidelijke taal die heldere communicatie in elke taal bevordert. PLAIN is een van de drie organisaties die het initiatief namen tot de in 2023 gelanceerde ISO-standaard voor heldere communciatie

Daarnaast heeft ze meer dan tien jaar ervaring als presentator. Eerst in de wereld van het improvisatietheater, later op congressen en studiedagen, prijsuitreikingen, boeklanceringen, gespreksavonden en webinars. Farida Barki
Fotocredits: Verhalenhuis/Joop Reijngoud


Lodewijk van Noort


Lodewijk van Noort werkt sinds 2006 als adviseur in heldere communicatie, onder andere voor Stichting Lezen & Schrijven, de gemeente Den Haag en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Lodewijk was een van de initiatiefnemers van Direct Duidelijk, een campagne die in 2018 van start ging om overheden duidelijker te laten communiceren.

Op dit moment is hij voorzitter van de Plain Language Association International (PLAIN)
Lodewijk heeft daarnaast een bedrijf in communiceren, presenteren en modereren in heldere taal. Zo presenteert hij onder andere de Direct Duidelijk Tour van Gebruiker Centraal.
Lodewijk van Noort
 
Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen